Iedereen heeft vroeg of laat wel eens te kampen met constipatie. Soms occasioneel, soms betreft het een vervelend terugkerend probleem. De klachten zijn talrijk, maar vooral vervelend en beperkend. Een goede en regelmatige darmtransit is daarom cruciaal. En daar kan TransiCare Plus met zijn vernieuwde formule een heel eind bij helpen. Een volledig natuurlijk product dat bevorderend is voor een gezonde darmflora. Maar wat zorgt nu precies voor constipatie en wat maakt de werking van TransiCare Plus zo uniek? Je ontdekt het in deze blog!
In eerste instantie wordt gekeken naar de termijn gedurende welke de constipatie optreedt, en maken we onderscheid tussen acute en chronische constipatie. Acute constipatie is van tijdelijke aard en impliceert dat je niet meer (vlot) dagelijks kunt ontlasten. In geval de constipatie langer dan drie maanden duurt, spreken we over chronische constipatie. Hier is behandeling door een arts noodzakelijk.
Bij beide vormen ondervindt de patiënt diverse klachten die gaan van overmatig persen over een gevoel van onvolledige ontlasting tot een opgeblazen gevoel in de buik en een harde consistentie van de ontlasting.
Wanneer er sprake is van chronische idiopatische of primaire constipatie is het belangrijk een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van achterliggende ziekten, klachten en medicijngebruik. Op basis hiervan kan de chronische constipatie worden ingedeeld in:
Een belangrijke kanttekening: deze classificaties sluiten elkaar niet per sé uit en onderling bestaat er zelfs een aanzienlijke overlap.
Een functionele defecatiestoornis, ofwel dyssynergische defecatie is een verworven stoornis en komt bij ⅔ van de volwassen patiënten voor. De oorzaak is een onvermogen om de abdominale, recto-anale en bekkenbodemspieren te coördineren tijdens het ontlasten. Biofeedbacktherapie is dan de belangrijkste behandeling.
Een groot deel van de patiënten met een functionele defecatiestoornis vertoont tevens rectale hyposensitiviteit en kan daarom baat hebben bij sensorische biofeedback hertraining. Echter, tot op heden bestaat er nog te weinig duidelijkheid of rectale hyposensitiviteit al dan niet kan bijdragen aan de ontwikkeling van functionele darmstoornissen. Bijkomend onderzoek zal daarom noodzakelijk zijn.
Patiënten met deze aandoening kampen met ernstige verstopping en hebben een te trage colonpassage. Dit impliceert dat de ontlasting te lang in dikke darm blijft zitten en zich gaat ophopen. Doordat de dikke darm vocht gaat onttrekken, ontstaat verstening.
Onderzoek naar de werkelijke oorzaken van slow-transit constipation is nog in volle ontwikkeling. De komst van de hoge-resolutie colonmanometrie geeft een veel beter zicht op het colon en zijn motorische patronen. Het kan zo verder inzicht verschaffen in pathofysiologische mechanismen van de darm en waarom de peristaltiek van de darm zo geminimaliseerd is.
Het prikkelbaar darmsyndroom (IBS) is een functionele darmaandoening, waarbij de darmwerking chronisch verstoord is. Het enterisch zenuwstelsel en de zenuwen in de darm zijn bij deze patiënten extra gevoelig, wat meteen ook een verklaring is voor de wisselende pijn in de buik. De klachten die gepaard gaan met het prikkelbaar darmsyndroom bestaan uit buikpijn, ontlastingsproblemen, gasvorming, een opgezette buik, misselijkheid en vermoeidheid. Op basis van de afwijking in het ontlastingspatroon maken we onderscheid tussen drie verschillende types.
Constipatie kan door een allerlei van factoren in de hand worden gewerkt, gaande van levensstijl over het gebruik van bepaalde medicijnen tot dieperliggende ziekten en klachten. We overlopen even.
De inname van heel wat medicatie gaat gepaard met verstopping als vervelende bijwerking. Het gaat daarbij onder meer over volgende medicijnen:
Het is daarom steeds belangrijk de bijsluiter van de desbetreffende medicatie erop na te lezen en na te gaan of inname wel degelijk noodzakelijk is.
Of je nu te kampen hebt met acute dan wel chronische constipatie, alles begint bij verandering in levensstijl en voedingspatroon. Probeer anders te eten en de inname van vezels en vocht te stimuleren. Vezels vind je vooral in volkoren producten, maar ook in bepaalde groenten en peulvruchten. Drink daarnaast voldoende water. Zo’n acht glazen per dag bevordert de darmtransit immers aanzienlijk. En dan is er nog het aspect lichaamsbeweging. Het gaat daarbij niet meteen om ontzagwekkende inspanningen of topsportprestaties. Met een stevige wandeling van een half uurtje per dag bereik je al heel wat. Het brengt de darmen in beweging en zorgt voor een verbeterde transit.
TransiCare Plus is een snel werkend en mild voedingssupplement dat een goede darmtransit bevordert. Een echte upgrade van het initiële TransiCare medicijn, volledig natuurlijk en samengesteld op basis van verschillende planten- en kruidenextracten. TransiCare Plus stelt het belang van een goed functionerende dikke darm centraal. De vernieuwde formule is zo samengesteld dat iedere klacht bij acute constipatie kan worden opgelost. Volgende bestanddelen dragen bij tot de heilzame werking van deze medicatie.
TransiCare Plus biedt bovendien een pak bijkomende voordelen:
TransiCare Plus is verkrijgbaar zonder voorschrift. Vraag ernaar bij je apotheker.
Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie over het gebruik van dit medicijn? Aarzel niet om ons te contacteren of vraag je huisarts om advies.
Deel dit blogbericht
© Eureka Pharma - BE 0877 239 492 - Privacy Policy - Webkit